2012. január 28., szombat

Az Olvasók Viadala 5. téma

5. téma 
Ki vagy kik a kedvenc férfi és női szereplőd/ szereplőid, és miért ő/ ők? Jellemezd a karakterüket és a cselekményben betöltött szerepüket. ( akár átfogóan az egész trilógiában, akár kötetenként). 
Szerinted melyik szereplő ment át a legnagyobb jellemfejlődésen, és miért?
SPOILER!!!!!
Férfi:
1.Peeta Mellark- Őt fentebb definiáltam az előző kérdésben.
2. Finnick Odair-Imádom Finnicket. Annnyira vicces,jó fej, rengeteget lehetett rajta nevetni,amikor szinte egy szál semmiben flangált Katniss orra előtt:DD Becsülendő benne,hogy szerintem ő nem csak Haymitch kérésére kötött szövetséget Katnissékkel,hanem mert így akarta. Ő nem tudta volna megölni sem Katnisst sem Peetát. Kitartó,okos,jó harcos Bámulatos,amit  a szigonyával művel. És ő is igazán tud szeretni. Bármit megtenne a szerelméért.
3. Cinna-Kapitóliumi létére,látszik mennyire kilóg onnan Mindenben segíteni próbálja Katnisst,bátorítja,ösztönzi. Emellett csodálatos ruhákat tervez. Hatalmas nagy a képzelő ereje,és nagyon szerettem benne,hogy előrelátó. Olyan dolgokat látott előre,amit talán még maga Katniss sem tudhatott.
4. Haymitch- A jó öreg mentor. A kicsit(nagyon) iszákos Haymitch. Nagyon jó karakter,vicces,ugyanakkor észre lehet venni,hogy csak segíteni akar a két kiválasztottjának. Később pedig betekintést nyerünk abba is,hogy miért tart ott az élete ahol.
Nagyon tetszettek a Katnisshez intézett beszólásai. olyan jókat nevettem rajtuk:D

 Női:
1. Katniss Everdeen-A főhős. A Fecsegőposzáta. A forradalom arca. Katniss nem kimondottan az a lányos lány. Talpraesett,bátor,segítőkész. nem várja a szőke herceget,amit nagyon kedvelek benne. Ugyanakkor ő is tud hisztis,arrogáns,idegesítő lenni. És néha tényleg falnak mentem,hogy ennyire nem veszi észre mit érez iránta Peeta,na és persze Gale. Meg,hogy ő mit érez irántuk….
Nagyon bátor tett volt,amikor  önként jelentkezett a viadalra,hogy megmentse a húgát,és bizony szegénynek rengeteg mindent kellett elveszítenie ahhoz,hogy boldog lehessen. De maradéktalanul sosem lehetett boldog.
Mindenképpen Katniss és Peeta. Katniss ez elején még csak  néha kijárkált vadászgatni az erdőbe,de a viadal után már nyíltan kiállt a Kapitóliummal szemben.
Peeta pedig sajnos a vadászdarazsak miatt változott meg mint tudjuk,de még így is valamennyire önmaga maradt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése