2012. január 30., hétfő

"Micsoda cirkusz!!!!"


Sara Gruen zseniális regénye a Vizet az elefántnak :)

Van egy nagyon öreg mesélőnk. Kilencven éves,vagy kilencvenhárom. Vagy az egyik vagy a másik,Jacob Jankowszki. Jacob már egy idősek otthonában tengeti az életét,amikor történik valami. Egy cirkusz érkezik a városba,az otthon közelében. Jacobban pedig felelevenednek a régi emlékek.
Az 1930-as évekbe nyerünk betekintést,amikor Jacob 23 éves volt,állatorvosnak készült,és egy tragédia folytán elszegődött egy vándorcirkuszhoz,nem is akármelyikhez,a Benzini Testvérek világhíres cirkuszához. Eleinte nem mennek simán a dolgai,de aztán befogadják őt maguk közé. Amíg a cirkusszal vándorol,Jacob rengeteg dolgot tapasztal meg. Megismer érdekes ,kedves,gonosz embereket,aranyos állatokat. Tragédiákat és igaz szerelmet él meg.  Nagyon aranyos könyv,ajánlom mindenkinek!!Emellett nagyon szép fekete-fehér fényképek is díszítik az igazi cirkuszi életből J



A könyvből film is készült Robert Pattinsonnal a főszerepben. Én láttam a filmet is,és nagyon tetszett. Nem sűrűn fordul elő,hogy egy film megközelíti a könyv színvonalát,de szerintem ez pont egy olyan film.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése