2012. február 8., szerda

Filmkoszorú /1 :D


Sziasztok! Még nem hoztam újabb könyvleírást,helyette hozok valamit pár filmről:)
Ma itthon voltam,ezért egész nap pihiztem az ágyban,és filmeket néztem. Némelyiket most először,némelyiket pedig ismételten:)

 Jane Austen magánélete
Nem tudom hányadszorra néztem,de abban biztos vagyok,hogy sosem unom meg. Olyan csodálatosan szép film.
1790-es években járunk. Egy fiatal lány írónő szeretne lenni. Tehetséges,de az emberek nem hajlandók ezt elismerni. Ő Jane Austen. Makacs, önfejű,de bátor és kiáll saját maga mellett. Egy családi eseményen megismerkedik Tom Lefroy-al. Első benyomása a férfiról nem valami jó. Folyton "piszkálják", sértegetik egymást. Aztán szép lassan egymásba szeretnek. De sajnos a szerelmük nem tarthat örökké,bizonyos okok miatt. Végül elválnak egymástól. A film végén betekintést nyerhetünk sok sok évvel későbbre,amikor Jane és Tom újra találkoznak. De már késő mindenhez.
Nagyon szeretem ezt a filmet. Nem egyszer elpityeredtem rajta,mert csodálatosan szép volt. És nem örültem,hogy nem lett boldog vége.
James McAvoy egyik nagy kedvencem.Nagyon jól játssza Tom karakterét. Imádom őt,nagyon jó színész és olyan aranyos is.


Zathura-Az űrfogócska
Most láttam először,és nagyon buta voltam,hogy eddig vártam.
Megismerhetünk 3 testvért. Dannyt,Waltert és Lisát. Danny 6,Walter 10, Lisa pedig 15 éves.  két fiú állandóan marja egymást,folyton veszekednek. Lisa pedig nem törődik semmivel. Apjuk elmegy otthonról. Walter és Danny nagyon összevesznek,ezáltal Danny a pincében köt ki,ahol egy nagyon különleges társasjátékra bukkan-ZATHURA- ez van ráírva. Felviszi az emeletre és próbálgat vele játszani. Amint elkezdi minden megváltozik és ők hárman a világűrben kötnek ki. Minden ami a játékban történik megtörténik velük a valóságban is. Lisát megfagyasztja egy különleges mező,ezért ő nem nagyon vesz részt az események kezdetében. Kisvártatva becsenget hozzájuk egy asztronauta,aki a segítségükre lesz a további kalandokban. Csak úgy juthatnak haza, ha végigjátsszák a játékot. Lisa is kiolvad, így már 4en próbálnak játszani. Kiderül az is,hogy igazából ki is az asztronauta. Danny végül győz és hazajutnak.
A filmben Kristen Stewart és Josh Hutcherson és Jonah Bobo játssza a három testvért.


X-men-Az Elsők
Moziban kétszer is láttam. Két barátommal,és másodszor pedig a legjobb barátommal Áronnal. Imádtuk :D
Először az 1940-es években járunk. Két teljesen különböző kisfiút ismerünk meg.Erik Lehnsherr-t,a zsidó fiút, akit a németek elvisznek Auswitzbe és bezárnak. Tudni akarják milyen képessége van a fiúnak,és hogyan tudja mozgatni a fémet. Végül elveszíti az anyját és bosszút esküszik.
A másik fiú Charles Xavier. Egy hatalmas vidéki birtokon él,egy hatalmas kastélyban. Telepatikus képességei vannak. Betörőt gyanítva a kastélyban találkozik Ravennel. A lány nagyon különleges. Feltudja venni bárkinek az alakját. Befogadja őt magához és együtt nőnek fel.
20 évvel később Charles már egyetemeken tart előadást,diplomát szerez. Raven még mindig vele van. Erik pedig országról országra jár és mindenkit elpusztít,aki felelős a szörnyű gyerekkoráért.
Ők ketten teljesen véletlenül találkoznak. Hamarosan újabb mutánsokat gyűjtenek maguk köré,hogy legyőzzél Sebastian Shawt,aki atomháborút akar kirobbantani.csatlakozik hozzájuk Hank McCoy, Angyal, Alex Summers, Vészmadár és Darwin is. Shaw sincs ám egyedül,mellette is állnak mutánsok,Emma Frost,Azazel és Riptide is. Végül Angyal is csatlakozik hozzájuk,elárulva barátait.
Raven és Erik között elkezd kibontakozni valami.
Elkezdődik a kiképzés és a hajsza Shaw után. Végül Eric legyőzi az ellenségét,ám hatalomra vágyva Charles ellen fordul. A két barát útjai elválnak és Charles még Ravent is elveszíti, majd tolószékbe kerül barátja miatt. Professzor lesz iskolát alapít,míg a Magnetová vált Erik sereget toboroz az emberek ellen.
A filmben szereplő színészek zseniálisak: James McAvoy,Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicolas Hoult, Lucas Till, és persze a főgonosz szerepében Kevin Bacon.



Vágy és vezeklés
Másodszorra néztem meg,és ugyanúgy felkavart,mint elsőre.

1935-öt írunk. Briony és Cecilia testvérek. Briony hatalmas képzelőerővel megáldott kislány. Sajnos túl sokat gondol bele olyan dolgokba,amiket lát,és mindent félreért. 
Robbie a házvezetőnő fia. Szerelmes Ceciliába, és a lány nagy nehézségek árán,de viszonozza is a szerelmét. Briony meglátja őket párszor, és félreértések sorozata által megvádolja Robbie-t egy bűncselekménnyel. A fiút letartóztatják,majd később katonának áll.
Cecilia és Robbie évek múlva találkoznak újra. Briony is felnőtt már,nővérként dolgozik,és azon próbálkozik hogy a nővére és Robbie megbocsájtson neki. Cecilia és Robbie végül együtt maradnak. Ám kiderül,hogy mindez csak kitaláció. Megismerjük a már idős Brionyt,aki elmeséli,hogy a szerelmesek sosem lehettek újra együtt,mert mind a ketten meghaltak. Csak ő akart boldog befejezést a történetnek,hogy ezzel is vezekeljen azért,amit velük tett. De a boldog befejezés nem létezik a számukra.
James McAvoy megint. Nemtudom őt megunni. És nagyon zseniálisan játssza Robbie szerepét(is). Keira Knightley pedig Cecilia szerepében tűnik fel. Brionyt többen is játsszák, Saoirse Roran 13 évesen, Romola Garai 18 évesen, Vanessa Redgrave pedig idős korában.
A regényt melyből a film készült nagyon szeretném elolvasni,remélem mihamarabb hozzájutok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése