2012. február 10., péntek

A Vas igézete!

Julie Kagawa- Ironking

Tavaly karácsonykor a Lámpagyújtáson lehetett ingyen előzetes olvasói példányt kapni ebből a könyvből. Bizonyos okok miatt én sajnos nem tudtam elmenni rá,de egy barátnőm Bogi,igen. Próbált nekem is szerezni,de sajnos mindenkinek csak egyet adtak.
 Az ő unszolására kezdtem bele a könyvbe,mert azt mondta,hogy neki nagyon tetszett. Kölcsönadta,már a fülszöveg megfogott.Belekezdtem.


Fülszöveg: A nevem Meghan Chase.
Kevesebb,mint 24 óra múlva betöltöm a 16-ot. Számtalan történetet,dalt és költeményt írtak erről a csodálatos életkorról, amikor egy lány rátalál az igaz szerelemre, a csillagok csakis neki ragyognak, és a szőke herceg elgaloppozik vele a naplementébe.
NEM HISZEM,HOGY VELEM IS ÍGY FOG TÖRTÉNNI.


Meghan Chase a születésnapjára készül. Nem is sejti,hogy miféle megpróbáltatások várnak rá. Az öccse teljesen megváltozott,gonosz lett. A legjobb barátja,Robbie is titkokat rejteget,amire nemsokára fény derül. És arra is,hogy mi történt Meghan apjával és kisöccsével Ethannel. Robbie elviszi a lányt Sohasohaföldre,Tündérországba, hogy vissza tudják hozni a testvérét. Itt fény derül Meghan igazi kilétére, ami újabb furcsa események sorozatát indítja el. Robbie is felfedi valóját, ő Puck, Oberon király fő tréfamestere. A Nyári-udvar és a Téli-udvar ősidók óta hadban állnak. Oberon király és Mab királyné ádáz ellenségek. Elízium ünnepén még a Jég-herceg, Ash is feltűnik, és közli nem éppen finom szándékát a lánnyal. Meghan elszökik az udvarból új segítője Kacor társaságában. később Puck és Ash is csatlakozik hozzá. Kiderítik,hol van Meghan öccse, és elindulnak a Vasudvarba, ahol újabb meglepő események következnek. Rengeteg veszély vár a Tündérhercegnőre és a két tündérfiúra.

Lebilincselően izgalmas történet volt,alig várom a folytatását. Aki szerette Shakespeare Szentivánéji álom című művét,az imádni fogja ezt a könyvet,mert annak szereplői színesítik ezt a remek "tündérmesét".

Külföldön 6 könyv jelent meg. 4 teljes könyv és 2 novella.

1. Iron king-Vaskirály
1,5. Winters passage-A tél átjárója
2. Iron doughter-Vasleány
3. Iron queen-Vaskirálynő
3,5. Summer's crossing- Nyár kereszteződés
4. Iron knight- Vaslovag
Itt hazánkban sajnos csak a 2012. június-i könyvhéten fog megjelenni hivatalosan az első rész a Könyvmolyképző kiadó gondozásában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése